Як виписати дитину з квартири

Питання виписки дитини з житла завжди залишається актуальним, особливо якщо батьки розлучаються і проживають окремо.

Відповідно до законодавства України, неповнолітні діти проживають з батьками та їхнє місце реєстрації має відповідати реєстрації батьків. Щоб виписати дитину в такому разі потрібна згода обох батьків.

Для того, щоб виписати дитину необхідно, подати відповідну заяву, паспорти батьків та свідоцтво про народження. У разі, якщо заяву подає лише батько чи мати, необхідно надати нотаріально завірену згоду другого з батьків.

Якщо батьки розлучені та проживають окремо, то щоб виписати дітей все одно необхідно, присутність обох батьків, при цьому другий з батьків має підтвердити свою згоду відповідною заявою про згоду.

У тих ситуаціях, коли один із батьків не може бути присутнім, наприклад, проживає в іншому місті, він повинен звернутися до нотаріуса і завірити свою письмову згоду на виписку. Встановленої форми та тексту згоди немає, а тому вона пишеться довільно.

У тому випадку, коли один із батьків не дає своєї згоди або перебуває закордоном, то виписати дитину можна за рішенням суду.

Якщо ж потрібно виписати дітей, які є сиротами або їхніх батьків позбавили батьківських прав, то в такому разі необхідно отримати дозвіл із органів опіки.

Схожі Статті

Процес виїзду за кордон для моряків
  • Інформація для моряків

2 вересня 2022 року Кабінет Міністрів України затвердив правила виїзду моряків за кордон у період воєнного стану. Постанова дозволяє українським морякам перетинати кордон для роботи на судні...

Юридична допомога морякам
  • Інформація для моряків

Переоцінити роль адвоката, який є профі в сфері морського права у судових чи інших процесах, складно: ця область настільки специфічна, наскільки це можливо. Адвокатське бюро «Власенко,...

Хто може бути звільнений від мобілізації в Україні
  • Мобілізація

Кожен громадянин нашої країни має відповідні права та обов’язки. З 24 лютого, від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, чоловіки від 18 до 60 років мають бути призвані на...